PDA

View Full Version : Supermeg 2:1 Problems



kmcauley
08-04-2009, 01:08 PM
I am writing to express my concern over the Supermeg 2:1 I just installed on my 09 HD FLHTUI. The headers did not line up with the exhaust ports on the engine requiring a good amount of force (leverage with a piece of wood) to get them into place. Secondly the Transmission Mount Angle did not line up therefore I had to put one side of the clamp on either side of the angle and use a wrap of Heat Tape to file the gap around the pipe. Also the space between the pipes where the Transmission Mounting Clamp goes was such that it is now tight against the upper and lower pipes. My concerns surrounding these issues are that cracking will likely occur as a result of the "preload on the Headers where they attach to the engine and the Transmission Mount Clamp will likely wear through the pipe where it is contacting. Add to this the potential of damaging the Cylinder Head Exhaust Studs from the existing preload I need to get your feedback on what you would suggest or what you are able to do for me in the event of problems.:(
________
Dc Marijuana Dispensary (http://dc.dispensaries.org/)

hugger
08-04-2009, 11:08 PM
I am writing to express my concern over the Supermeg 2:1 I just installed on my 09 HD FLHTUI. The headers did not line up with the exhaust ports on the engine requiring a good amount of force (leverage with a piece of wood) to get them into place. Secondly the Transmission Mount Angle did not line up therefore I had to put one side of the clamp on either side of the angle and use a wrap of Heat Tape to file the gap around the pipe. Also the space between the pipes where the Transmission Mounting Clamp goes was such that it is now tight against the upper and lower pipes. My concerns surrounding these issues are that cracking will likely occur as a result of the "preload on the Headers where they attach to the engine and the Transmission Mount Clamp will likely wear through the pipe where it is contacting. Add to this the potential of damaging the Cylinder Head Exhaust Studs from the existing preload I need to get your feedback on what you would suggest or what you are able to do for me in the event of problems.:(


Sir, I am very sorry for this inconvenience you are incurring. I would be happy to discuss your concerns if you would please email me at hugger@supertrapp.com
Also would you please include your daytime phone # so that I may call you and discuss the options.
Thank you so very much.

kmcauley
08-10-2009, 11:31 AM
Hugger,
I have sent you a couple of emails with my contact information but as yet have not heard from you. I would greatly appreciate you contacting me so as to discuss the issues. Thanks.
________
Marijuana strain strawberry cough (http://trichomes.org/marijuana-strains/deep-chunk-x-strawberry-cough/deep-chunk-x-strawberry-cough)

jwells
08-10-2009, 03:09 PM
Gerry has responeded multiple times to you as well and each is returned as being undeliveralbe on your end?
Send a phone number as the emails seem to be comeing thru, just not getting back to you.
Thanks.

kmcauley
08-15-2009, 02:50 PM
Gerry can reach me anytime at 760-887-6991
________
For Porn (http://www.****tube.com/)

jwells
08-18-2009, 08:38 AM
Will try to call you later as well, but to touch on a few thoughts;
A 2:1, by design on a V-Twin has to be 'spread' apart to go into the ports.
No way around this, unless you had a two piece head pipe? Make sure you are using the proper cone shaped gaskets and the old ones are removed (seems simple, but you'd be suprised).
Using the supplied trans bracket, the P-clamp and the pipe should line up with the P-Clamp mounting on the bottom side of the bracket? If not, go back an look at the port mounting, the screws should be loose still also, wiggle it around to get it straight. You should never alter from the directions wrapping anything under the clamp, this will cause the clamp to not clamp down completely (being too wide and hitting the adjoining pipe).
I would suggest loosening everything back up and seeing what you can do.
Ride safe.
Gerry is out on vacation at this time, hence no call earlier.
Thanks.

kmcauley
08-24-2009, 01:37 PM
Thanks for your response.
FYI yes the proper gaskets were used per your install instructions and old ones removed prior to this. Yes as I stated I did have to Pry/spread the headers apart to get them lined up with the ports. If this is normal/necessary I guess I did the right thing. As I stated my concern with this is applying a "pre-load" that might cause either the header to crack or worse, the studs or cylinder head to be damaged for which we all know Harley will have no sympathy for my installing an aftermarket exhaust! Ergo no warranty!
I will as you suggest loosen everything off to once again attempt aligning the Tranny mount.
________
DIGITAL VAPORIZER (http://digitalvaporizers.info)

jwells
08-24-2009, 01:51 PM
keep us posted.